Specijalno gnojivo koje prirodno potiče zriobu plodova

kategorija proizvoda:

sredstvo za ishranu bilja

formulacija:

tekuće folijarno gnojivo

primjena:

folijarna primjena

pakiranje:

250ml, 1l, 10l

Gnojivo na bazi fosfora, kalija, kalcija i bora, formulirano s organskim komponentama, koje bitno doprinose asimilaciji navedenih hranjiva. Ova kombinacija hranjiva doprinosi boljem nakupljanju šećera u plodovima, pojačava procese zriobe, obojenost ploda te poboljšava kvalitetu ploda.

Tijekom perioda rasta ploda, od zametanja plodova pa sve do sazrijevanja i berbe, biljke prolaze kroz različite klimatske uvjete koji se mogu negativno odraziti na usvajanje hranjiva. TORA CANDY sadrži uravnotežena hranjiva koja se dodaju folijarnom prihranom, radi formiranja kvalitetnih plodova s visokim sadržajem suhe tvari, boljeg okusa i obojenosti, visokog sadržaja šećera, ali i plodova koji se bolje čuvaju nakon berbe i bolje podnose transport.

Kod pojave kišnih perioda prije berbe, uporabom TORA CANDY gnojiva, smanjuje se pucanje plodova, kao i njihovo brzo truljenje zbog napada patogenih gljivica. Ova karakteristika je jako bitna za jagodičasto, kao i koštičavo voće koje dozrijeva u proljetnom razdoblju. Plodovi tretirani gnojivom TORA CANDY su jače obojeni, ujednačeno dozrijevaju, boljeg okusa, većeg sadržaja šećera i imaju produljen rok trajanja.

reklamni spot:

sadržaj:

  • Fosforov (V) oksid (P2O5) topiv u vodi – 2 % (26.4 g/l)
  • Kalijev oksid (K2O) topiv u vodi – 10 % (132 g/l)
  • Kalcijev oksid (CaO) topiv u vodi – 2 % (26.4 g/l)
  • Bor (B) topiv u vodi – 0,4 % (5.28 g/l)
  • Organski ugljik (C) – >3,5 % (46.2 g/l)
  • pH 0.1% – 6.79
  • Ec 0.1% – 0.40

Proizvod čuvati na temperaturama od -5°C do +40°C

prednosti:

  • osigurava biljci optimalan omjer kalija, kalcija, fosfora i bora
  • povećava količinu šećera i pojačava obojenost plodova
  • osigurava kvalitetu plodova i sprječava njihovo pucanje

primjena:

Koristi se folijarno i to u nasadima voća (jabuka, breskva, nektarina, trešnja, višnja, jagoda), vinove loze (stolno i vinsko grožđe) i povrća (dinja, rajčica), od perioda zametanja pa do branja, periodično, svakih 10 do 14 dana u količini 2,5 – 3 L/ha.

kategorija proizvoda: